Skip to content

Kerstweetjes

De kerstman

Voor Sinterklaas een overbekend feit: de kerstman stamt van hem af. In de zeventiende eeuw werd Sint als traditie meegenomen door Nederlandse emigranten naar Amerika. En daar maakten ze er vervolgens Santa Claus van.

kerst-1

De kerstboom
Niemand weet precies hoe en wanneer de kerstboom is ontstaan. In een Frankische tekst uit de 13e eeuw wordt voor het eerst een groene boom vol kaarsen beschreven. Later werden er ook klatergoud, gekleurd papier, appels en suikergoed in gehangen. En eind 19e eeuw kwamen er voor het eerst elektrische lampjes in.

kerst-2

Rood voor liefde
In Mexico hebben ze een leuke traditie. Daar geloven ze dat als je tijdens de feestdagen en vooral tijdens oud & nieuw rood ondergoed draagt, je het komende jaar een nieuwe liefde zult vinden! Merkwaardig…

kerst-3

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *