Skip to content

OVER MEINESZ & BENNESZ

Meinesz & Bennesz in vogelvlucht

Het was in het najaar van 1994, op 15 oktober, dat wereldberoemd Zwollenaar Ria van Ommen Meinesz & Bennesz Snuffelpoint aan de Assendorperstraat 169 opende. Zwolle was een unieke winkel rijker. Meine Boonstra en Ben van Loo begonnen eerst hobbymatig, op donderdagavond en zaterdag, met de verkoop van de meest uiteenlopende brocante, tweedehands spullen. Toen een Assendorper winkel in houten speelgoed ermee stopte, namen Meine en Ben de artikelen over.

Al snel groeiden ze uit hun jasje. Na twee jaar verhuisden ze naar nummer 82, een eindje verderop in de Assendorperstraat. Alles kon, alles werd verkocht: lampen, religieuze beelden, kratjes, windgongen, handwerk zoals tafeltjes op maat, kaarsen van een kaarsenmaker, peperbusjes van een plaatselijke kunstenares en de leukste, mooiste cadeauartikelen. Er was een poort der liefde waar stelletjes onderdoor konden lopen, er waren prijsvragen voor kinderen en Meine en Ben waren altijd overal voor in. Sinds 1997 is Meine de vaste Zwolse Sint en zijn voorliefde voor de goedheiligman uitte zich in eerste instantie in de verkoop van heiligenbeelden.

In 2006 openden Meine en Ben het unieke, allerkleinste en allerleukste Sinterklaasmuseum onder het pand op nummer 82. De winkel kleurde van geel naar groen naar oranje en werd steeds efficiƫnter benut. Ook het assortiment veranderde. In 2011 besloten Meine en Ben om zich geheel te gaan richten op feestartikelen en feestkleding. Een supersuccesbesluit: sindsdien loopt het storm. Nummer 33, het pand precies tegenover nummer 82, hangt vol met de meest uiteenlopende feestkleding, van carnavalskostuums tot lederhosen. Als je in de feeststemming wilt komen, moet je een bezoekje brengen aan Meinesz & Bennesz. Voor pret en voorpret!