Skip to content

Koningsdag

Wat een feest in 2016, toen Koningsdag in Zwolle werd gevierd. Stijlvol, koninklijk en elegant: doe dat de Zwollenaren maar eens na! Men heeft het er nu nog over.

Koningsdag is een nationale feestdag in het Koninkrijk der Nederlanden ter ere van het staatshoofd. De meeste mensen hebben vrij en de dag wordt het gevierd met verschillende festiviteiten, waaronder de vrijmarkten en het dragen van oranje kleding. Traditioneel brengt de vorst op deze dag ook een ceremonieel bezoek aan een of meer gemeenten van het land.

2013 was het laatste jaar waarin de feestdag op 30 april gevierd werd als Koninginnedag. Sinds 2014 heet de dag Koningsdag en wordt hij gehouden op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander.

(foto: Swollenaer)

Dit vind je misschien ook leuk...