Skip to content

‘Je maakt wat mee…’

Elke dag is anders bij Meinesz & Bennesz. Een grote variëteit aan klanten weet de leukste feestwinkel in de wijde regio te vinden. ‘Zo had ik een keer een klant die een speelgoedautootje wilde kopen voor haar kleinkind’, vertelt Meine. ‘Ik liet haar een paar van onze leuke autootjes zien. Ze aarzelde en wilde nog enkele ander zien. Dat kon, want ook in autootjes hebben wij volop keus. Uiteindelijk koos ze een oranje uit. “Ik denk dat deze goed bij het behang van zijn slaapkamer past”, legde ze uit.

‘Even later kwam er een klant die ik nooit meer zal vergeten. “Hebt u ook plafonnières?”, vroeg hij. Ik toonde hem ons kleurrijke assortiment. Hij koos er zorgvuldig vier uit. “Ik wil de mensen die mij het meest na staan een lamp geven”, legde hij uit. “Ter herinnering. Ik heb namelijk niet lang meer te leven.” Dat heeft diepe indruk op mij gemaakt. Zoiets komt wel binnen en daar ben ik dan ook wel even mee bezig.’

Meine is even stil. ‘In een kwartier tijd twee van zulke verschillende klanten… Je maakt wat mee!’

Dit vind je misschien ook leuk...