Skip to content

Sassendonk viert carnaval in stijl

[metaslider id=449]


Niks tuinbroek, boerenkiel of simpel Trump-masker: de gemiddelde Sassendonker viert carnaval in stijl. Over het kostuum wordt nágedacht en dan gaat het niet alleen om de kleding maar ook om de bijbehorende accessoires zoals contactlenzen, pruiken, brillen en schoenen. ‘Men gaat voor móói’, zegt feestdeskundige Meine,

Zwolle is bij uitstek een stad waar men op een mooie, stijlvolle manier carnaval weet te vieren. In Sassendonk wordt naar het feest toegeleefd met het zorgvuldig kiezen en samenstellen van het kostuum. Het is dan ook een enorme drukte bij Meinesz & Bennesz. De één past een Tiroler dirndl-jurkje, de ander haalt een nonnenhabijt uit het rek. Klant Joanna gaat voor een zombi-kostuum met bijpassende witte lenzen met een zwart randje. ‘Ik kom hier jaarlijks’, zegt ze. ‘Het is een fijne winkel met veel aanbod.’ Yannick is er voor het eerst. ‘We zijn speciaal uit Wezep gekomen, op zoek naar een Mario-kostuum’, zegt hij. ‘En dat is gelukt. Missie geslaagd. Het is een gezellige winkel, wel druk, maar dat heb je met carnaval. Er is hier ook meer dan genoeg keus!’

‘Een trend is dit jaar brokaat’, zegt Meine. ‘En dan heb ik het over de mooie, sjiekere jassen. Veel dames kiezen dit jaar ook voor sexy. Verder hebben we een nieuwe, puur Nederlandse lijn, die in een atelier in Brabant wordt vervaardigd. Iets duurder, maar van een prachtige kwaliteit. Wij merken dat de economie weer aantrekt. Men heeft wat over voor carnaval. Daarnaast denk ik dat ook steeds meer mensen in deze regio carnaval vieren. Sassendonk is dan echt een place to be.’ Meine en Ben en vier medewerkers zorgen dat de klanten in beide winkels op hun wenken worden bediend. ‘Het is een gekkenhuis’, grinnikt Meine. ‘Maar het is gewoon genieten.’ Met carnaval zijn beide winkels gesloten. ‘Dan gaan we het er zelf ook flink van nemen!’

Dit vind je misschien ook leuk...